Minna-opettajamme syksyn 2010 ensimmäinen viesti moodlessa tavoitti meidät kurssitapaamisellamme 14.9:

Tervetuloa tiistaina aloittamaan syksyn opintokokonaisuutta Viestejä maailmalta. Opintojakson opettajaksi saamme Taiteen maisterin, kuvataideakatemiasta valmistuneen Henriikka Härkösen. Olen itse paljolti mukana tässä jaksossanne tulevaa lopputyöjaksoanne ajatellen ja myös itse uutta oppiakseni. Henriikka on uusi opettaja opistossamme. Hän toimii mm. oppaana ja työpajaohjaajana Kiasmassa ja työskentelee itse videon, tilan ja tekstin keinoin, mm.

Ensimmäisellä kerralla tiistaina 14.9.2010 tapaamme Kuunkehrän opetusluokassa. Ottakaa mukaanne piirustusvälineet, muistiinpanopaperit ja vesiliukoiset värit. Käymme läpi vähän opintoihin orientoitumista ja alustamme seuraavaa opetuskertaa jolloin vierailemme Helsingin taidehallin näyttelyssä Isaac Julien: Ten Thousand Waves.  Näyttelyvierailu tiistaina 21.9. klo 11.00-13.30. Näyttely on omakustanteinen ja toivon että saamme ryhmäalennuksen.
http://www.taidehalli.fi/finnish/nayttelyt/paanayttely/
Terveisin! Minna

Valmistauduimme taidenäyttelykäyntiin miettimällä etukäteen kysymyksiä, joihin Minna haluaa meiltä vastauksia.  Ensimmäinen oma tehtävämme on valita lehtiotsikko, joka puhuttelee.  Sen jälkeen toteutamme sanoman taiteen keinoin.  Kuulostaa haastavalta.  Keskustelussa ideointi päätyi vilkkaaseen ruokakeskusteluun.  Ehkäpä otamme yhteiseksi teemaksi ruokaotsikot laidasta laitaan.

Uusi opettajamme Henriikka kertoili taustoistaan.  Meitä puhutti kovasti hänen Amsterdamissa toteuttamansa installaatio.  Siinä hän oli rakentanut katoliseen kirkkoon rippikopin, jossa ei ollut näköyhteyttä papin ja ripittäytyjän välillä.  Kun kävijä tuli koppiin, hän näki vain aukoista pujoittuneet kädet - Henriikan kädet.  Kokemus oli sekä ajatuksia herättävä että äärimmäisen pitkästyttävä.  Näyttelyaika oli nimittäin kolme viikkoa ja Henriikka riiputti käsiään kopissa kuusi tuntia päivässä.
marjalena, aivot vilkkaina ideoimassa omaa toteutusta ruoka-aiheeseen (luultavasti päädyn kookosmaito - kookosöljyteemaan - terveellistä vai ei)