vesiputousluonnos edistyy


vesiputous maastossa

Japanilainen maisemaidyllimme kehittyi vauhdikkaasti luonnoksesta toteutukseen.  Vesiputous syntyi värikkäistä matonkuteista.  Etualalle ripustimme punaisen ja mustan lyhdyn.  Esittelypäivänä istahdimme Mariannen ja Liisamarian kanssa kallion reunalle mietiskelemään ja lukemaan ääneen pieniä ajatelmia. 

Ajan myötä
sadepisarakin
tekee
reiän kiveen.


Notkeaa ja lempeää on vesi,
joka kovuutta vastaan on voittamaton.
Lao Tse


Mari Kimanen ja Tomoko Tomiyama: Zen, Sydän on tie. Minerva Kustannus Oy, Helsinki. Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2007.  


meidän ryhmä 

Villen edellyttämä vastavoima löytyi, kun veimme meditaatiopaikkamme juurelle mustan jätesäkin, johon tarrasimme myrkyn- ja säteilyvaaran merkkejä. 

luonto parantaa
ihmisen hullut teot
hitaasti peittää

tämä haiku on Marianne Ståhlbergin haikukokoelmasta, joka on ilmestynyt runovihossa FIN-NIPPON, Pro Japania -liite, Japanilainen runoklubi, Haikuja terveydeksi, Runoja japanin mitalla 5. 2008.


jätesäkkikuvan otti kurssitoveri Heidi Helme

Minun päiväni oli kiireinen, sillä lupauduin videoimaan kolmen ryhmän työt.  En tietenkään malttanut tyytyä vain esittelytuokioon, vaan hyppelehdin kallioilla tallentamassa kaikkien taideteosten rakennusvaiheita,  Onneksi omakin juttu valmistui aikataulussa, kiitos ahkerien tovereiden.  Viimeisenä kurssipäivänä katsoimme 25' mittaisen koosteen ja totesimme, että kurssi täytti tehtävänsä.  Kaikki olivat innostuneita, luovia ja hyvin ryhmähenkisiä.  Erityiskiitokset sai innostava opettajamme Ville.
marjalena, ryhmätyöläinen